Kestävä ja rapealehtinen jääsalaatti

Vehreyttä salaattisekoituksiin ja leivän päälle

Jääsalaatti on perussalaatti, joka sopii moneen käyttötarkoitukseen. Se on rapean keräsalaatin ja lehtisalaatin risteytys, joka kestää myös jonkin verran lämmitystä.

Rapeutensa ansiosta jääsalaatti ei nuudu niin nopeasti kuin pehmeälehtiset salaatit. Se sopii hyvin salaattisekoituksiin antamaan jämäkkyyttä salaatille. Lehtevä salaatti rikastuttaa myös esimerkiksi wokkeja ja lämpimiä voileipiä.

Pakkaamme salaatit flowpack-koneella, minkä jälkeen siirrämme ne välittömästi alipainejäähdytykseen. Kotisivuillemme olemme koonneet erilaisia reseptejä – katso ohje paahtopaistisalaatin tekoon!

Huuhtele

Ennen ruoanlaittoa salaatit huuhdellaan viileällä vedellä ja ravistellaan pyyheliinan välisissä kuiviksi tai lingotaan salaattilingolla. Märät lehdet hävittävät salaatin rapeuden ja laimentavat salaattikastikkeen.

Linkoa

Nosta salaatit salaattilingon lävikköosaan, huuhtele huolella ja nosta lävikkö takaisin salaattilingon sisään. Sulje kansi, vedä kahvasta tai pyöritä mallista riippuen, jolloin keskipakoisvoima irrottaa kosteuden lehdistä. Nosta pestyt ja kuivatut salaatinlehdet puoleksi tunniksi jääkaappiin. Näin saat rapeita lehtiä.

Revi

Salaatinlehtien pilkkominen sopivan kokoisiksi käy parhaiten repimällä. Veitsellä leikkaaminen rikkoo solurakenteen ja tummentaa lehdet rumaksi. Tukevalehtiset salaatit, kuten pikkusalaatti ja roomansalaatti, kestävät parhaiten leikkaamista.

Säilytä viileässä

Salaatit säilyvät parhaiten +2–5 asteen viileydessä omassa pakkauksessaan tai muovipussiin pakattuna. Salaattilingon sisällä, jonka pohjalla on tilkka vettä, saat salaatinlehdet säilymään myös napakoina. Jo hieman nuutuneen salaatin saat elpymään nostamalla salaatinlehdet tunniksi kylmään veteen. Säilytä salaatit erillään etyleeniä tuotavista kasviksista ja hedelmistä, kuten tomaateista, avokadosta ja persikoista. Etyleeni nopeutta salaatin nuutumista ja kellastuttaa lehdet.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Viljelemme myös kesäkerää eli keräsalaattia ja punakkaa eli punaista roomansalaattia.