Punakka eli punainen roomansalaatti

Ruokaisa ja maailmalla tunnettu salaatti

Punakkaa eli punaista roomansalaattia voidaan käyttää sellaisenaan tai sekoittaa vihreän salaatin sekaan antamaan väriä. Punakan lehdet ovat päältä punertavat ja alta punavihreät. Tätä ruokaisaa ja maukasta salaattia käytetään myös caesarsalaatin perustana, joten se on yksi maailman eniten viljellyistä salaateista.

Roomansalaatti eli romainesalaatti muistuttaa maultaan ja rapeudeltaan amerikansalaattia, mutta sen maku on hieman voimakkaampi. Punakka kestää jonkin verran kuumentamista, minkä ansiosta se sopii erilaisiin lämpimiin ruokiin, kuten wokkien ja lämpimien voileipien lisukkeeksi.

Pakkaamme salaatit flowpack-koneella, minkä jälkeen siirrämme ne alipainejäähdytykseen. Kotisivuillemme olemme koonneet erilaisia reseptejä – katso ohje isoäidin salaatin tekoon!

Salaatin säilytys

Salaatit säilyvät parhaiten jääkaapissa +2–5 asteessa.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Viljelemme myös jääsalaattia ja kesäkerää eli keräsalaattia.