Perinteinen maapohjaviljely

Pitkä kasvuaika, ensiluokkaiset maut

Puutarha Kivimäki kasvattaa laadukkaita ja hyvältä maistuvia salaatteja perinteisin menetelmin. Viljelytyylinä on perinteinen maapohjaviljely, jossa salaatit ja salaatin juuret kasvavat turvemullassa. Kasvien juuret saavat kasvaa syvälle maaperään etsimään vettä ja ravinteita.

Perinteisessä maapohjaviljelyssä salaattien kasvuaika on huomattavan pitkä, minkä ansiosta makua ehtii syntyä runsaasti. Maassa pitkään kasvanut salaatti maistuu erityisen mehukkaalta, mikä saa yhä useammat valitsemaan ruokapöytäänsä Kivimäen Puutarhassa kasvatettuja tuotteita.

Pitkät perinteet omaava menetelmä

Maapohjaviljely on vanha kasvatustapa, jonka historia ulottuu 1960-luvulle asti. Se oli menetelmä, jolla salaatin kasvatus aikoinaan aloitettiin Suomessa. Kivimäen puutarhassa tätä perinteistä tuotantotapaa on haluttu jatkaa myös myöhemmissä sukupolvissa. Tutustu tarkemmin tilan historiaan!

Viljelyä ympäristöä säästäen

Kasvatamme taimet lokerikoissa, joiden käyttöikä on jopa 10 vuotta. Istutamme maahan pelkän taimen multapaakussa, joka muokataan maaperään sadonkorjuun jälkeen. 

Viljely